Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк: цього року уряд повинен подолати «галопуючу інфляцію»


Арсеній Яценюк (©Shutterstock)
Арсеній Яценюк (©Shutterstock)

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляє, що цього року уряд повинен подолати «галопуючу інфляцію».

«Минулого року ми зіткнулися з цією проблемою, і темпи росту інфляції були практично 45%. На цей рік ми повинні подолати галопуючу інфляцію. Ми поставили цільовий показник – 12% інфляції в 2016 році», – сказав він у телепрограмі «10 хвилин із прем’єр-міністром».

За словами Яценюк, цього можна досягти, якщо далі проводити економічні реформи і якщо Україна буде залишатися в програмі з Міжнародним валютним фондом.

«Для цього необхідно розуміння всіх політичних сил, партій, президента, уряду і наша єдність в тому, щоби іти по цьому шляху реформ», – додав він.

Раніше цього тижня директор-розпорядник МВФ Крістін Лаґард заявила, що фонду буде складно продовжувати співпрацю з Україною без належної боротьби з корупцією. Вона також висловила стурбованість «повільним прогресом, який демонструє Україна, в поліпшенні державного управління, в боротьбі з корупцією і в зниженні впливу корисливих інтересів на політику».

Останнім часом українські політики дедалі частіше говорять про необхідність принаймні переформатування уряду, якщо не про створення нового Кабінету міністрів.

16 лютого очікують звіту уряду в парламенті, після якого можна буде говорити про кадрові зміни.

За даними держстату, інфляція в Україні в січні 2016 року прискорилася до 0,9% з 0,7% у грудні минулого року, але у річному вимірі (до аналогічного періоду минулого року) зростання споживчих цін сповільнилося до 40,3% із 43,3% за 2015 рік.

У Нацбанку прогнозують інфляцію на рівні 12% у 2016 році. За прогнозами Світового банку, у 2016 році Україну очікує інфляція близько 24%, і до 2018 року вона поступово знизиться до 7%.

XS
SM
MD
LG