Доступність посилання

ТОП новини

Суд у справі Савченко допитує астронома – адвокат


Надія Савченко в суді, архівне фото
Надія Савченко в суді, архівне фото

Суд у Донецьку Ростовської області Росії допитує астронома у справі громадянки України, народного депутата Надії Савченко. Про це повідомив її адвокат Ілля Новиков у своєму twitter.

«Прокурори витягли звідкись свого астронома. Зараз будуть його допитувати. Прокурори попросили дати їхньому астроному подивитися відео. Ми просили про таке десятки разів, і завжди вони були проти», – заявив він.

«За ідеєю, прокурори викликали його, щоб показати, що експертизу провести неможливо. Поки ніби виходить навпаки. Знайшлося ще два умовно придатних для експертизи кадри. Я перестав розуміти, до чого все йде. Експерт звинувачення працює на нас», – додав адвокат.

У середині грудня минулого року російський суд продовжив арешт Надії Савченко до 16 квітня. Після цього вона на знак протесту оголосила голодування – третє від моменту її арешту влітку 2014 року. Наразі воно триває вже понад 40 днів.

Надію Савченко у Росії звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, а також у замаху на вбивство групи сепаратистів і незаконному перетині російського кордону.

Савченко та її захист звинувачення відкидають і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

XS
SM
MD
LG