Доступність посилання

ТОП новини

Двоє дипломатів Сербії, викрадених у Лівії, могли бути вбиті під час авіаударів США по ісламістах – МЗС


Івіца Дачіч
Івіца Дачіч

Міністр закордонних справ Сербії Івіца Дачіч повідомив, що двоє викрадених торік у листопаді співробітників сербського посольства, найімовірніше, були вбиті під час повітряних ударів США по об’єктах угруповання «Ісламська держава». Про це Дачіч сказав 20 лютого у Белграді.

Прес-офіцер Сладжана Станкович та водій Йовіца Степіч були взяті в заручники 8 листопада після того, як дипломатична колона потрапила в засідку бойовиків неподалік прибережного міста Сабрата.

«На жаль, як наслідок цього нападу угруповання «Ісламська держава» в Лівії двоє з них загинули», – повідомив Івіца Дачич.

Місто Сабрата розташоване за 70 кілометрів на захід від Тріполі. Його вважають центром екстремістів, де у військових таборах готують бійців для бойових атак у інших країнах.

19 лютого Міністерство оборони США підтвердило, що американські війська завдали другий з літа минулого року удар по об’єкту екстремістського угруповання «Ісламська держава» в Лівії з метою знищити одного з ватажків, якого звинувачують у двох терактах у Тунісі 2015 року.

XS
SM
MD
LG