Доступність посилання

ТОП новини

Росія не хоче послаблення ЄС через вихід Британії – посольство Росії в Лондоні


©Shutterstock
©Shutterstock

Посольство Росії в Лондоні заявило, що влада Великобританії втягує Росію у дебати щодо членства в Євросоюзі і видає їх як намагання Кремля послабити ЄС. Про це йдеться у заяві російського посольства на сайті.

«Вже протягом значного часу Британський уряд посилається на якісь інтереси Росії/Кремля, коли стикається з труднощами в «продажу» громадськості своєї політики, яка інакше виглядає сумнівною і непереконливою…У певному сенсі Росію подають у ролі «цапа-відбувайла» за всі проблеми Великобританії і Заходу за останні 25 років, тобто за війну в Іраку, авантюру в Лівії, глобальну фінансову кризу, наступ «деглобалізації», через українську і сирійську кризи, а тепер і за підйом антисистемних настроїв на Заході і міграційну кризу в Євросоюзі», – йдеться в заяві.

Посольство Росії в Лондоні нагадує, що міністр закордонних справ Британії Філліп Хаммонд, виступаючи 2 березня в Королівському інституті міжнародних відносин, заявив, що «єдина країна, яка хотіла б, щоб ми вийшли з ЄС, це Росія».

«Схоже, нинішній Британський уряд зумисне зацікавлений в ненормальному стані двосторонніх відносин з Росією», – зазначено в заяві.

«У нашого уряду просто немає думки щодо місця Великобританії в ЄС. Ми не маємо ніякого відношення до самої ідеї проведення цього референдуму (23 червня – ред.). Вирішувати повинні самі британці. Ми приймемо будь-який результат плебісциту. У нас достатньо своїх проблем, щоб не втручатися в чужі справи», – додали в російському посольстві у Британії.

Президент Росії Володимир Путін досі не зробив жодних публічних зауважень щодо референдуму у Великобританії про членство в ЄС, хоча президент США Барак Обама і голова КНР Сі Цзіньпінь заявили, що хочуть, аби Британія залишилась в ЄС.

XS
SM
MD
LG