Доступність посилання

ТОП новини

На Херсонщині планують будівництво двох нових вітроелектростанцій


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Херсонська обласна держадміністрація заявляє, що компанія «Вінкрафт Україна» планує будівництво двох вітроелектростанцій (ВЕС) в Новотроїцькому районі Херсонської області.

«За словами генерального директора «Вінкрафт Україна» Карла Стурена, компанія планує будівництво двох ВЕС на території Херсонщини – біля селища Новотроїцьке і селища Оверянівка (Новотроїцький район) загальною потужністю 140 МВт. Загальна вартість інвестицій в подібний проект становить близько 250 мільйонів євро. Його реалізація планується в цьому році», – йдеться в повідомленні прес-служби облдержадміністрації.

До реалізації проекту будуть залучені й інші підприємства Херсонщини, зокрема, «Херсонський суднобудівний завод» отримає замовлення на виготовлення спеціальних веж для вітряків. В обладміністрації зазначили, що вже розробляється проект збірки таких веж.

Зараз на території області працюють чотири вітроелектростанції і дві сонячні електростанції. Разом вони виробляють 43,856 МВт.

На території Херсонської області розташована ВЛ 220 кВ «Каховська – Тітан», від якої живляться два району Херсонської області – Каланчацький та Чаплинський і подавалася електроенергія в анексований Росією Крим. В результаті підриву ЛЕП 22 листопада 2015 року енергопостачання в Крим припинили і відновили після ремонту електролінії 8 грудня. 30 грудня 2015 року ЛЕП знову була пошкоджена. Однак після ремонту лінія не була введена в експлуатацію і електроенергія в Крим не поставляється через припинення дії відповідного договору.

Під час ремонтних робіт на Херсонщині спостерігалися перебої з електрикою в населених пунктах Каланчацького та Чаплинського районів.

XS
SM
MD
LG