Доступність посилання

ТОП новини

Джемілєв повідомив про початок неформального засідання Ради безпеки ООН щодо Криму 


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

У штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку у п’ятницю почалося неформальне засідання Ради безпеки щодо Криму. Про це повідомив уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

«Почалося засідання Ради безпеки ООН по формулі Аррія, присвячене питанню дотримання прав людини в окупованому Криму», – повідомляє прес-служба офісу уповноваженого.

Джемілєв на засіданні виступить з доповіддю про ситуацію в окупованому Криму.

Напередодні Джемілєв під час «круглого столу» в штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку закликав світову громадськість об'єднати зусилля щодо деокупації українського Криму, який з 2014 року перебуває під контролем Росії.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели ряд економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG