Доступність посилання

ТОП новини

У Держдепартаменті США спростували заяви Генштабу Росії про відсутність діалогу щодо Сирії


Держсекретар США Джон Керрі та міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров (фото архівне)
Держсекретар США Джон Керрі та міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров (фото архівне)

Заяви про відсутність діалогу між Москвою і Вашингтоном щодо врегулювання ситуації в Сирії не підтверджені фактами. Про це заявив на брифінгу прес-секретар Держдепартаменту США Джон Кірбі.

За його словами, заяви про те, що США «не ведуть діалог з Росією з цього приводу, і про відсутність координації в спостереженні за режимом припинення вогню просто не підтверджуються фактами».

«Ми впевнені в існуванні конструктивного діалогу», – сказав Кірбі.

Він заявив, що режим припинення військових дій зберігається, попри повідомлення про порушення.

«Але це не означає, що ми не сприймаємо всерйоз кожну заяву про порушення і що не хочемо бачити прагнення звести до нуля кількість уже заявлених порушень», – додав Кірбі.

Раніше начальник головного оперативного управління російського Генштабу Сергій Рудськой заявив, що російсько-американські консультації в столиці Йорданії Аммані 18 березня «виявили неготовність США предметно обговорювати пропозиції щодо контролю за режимом припинення вогню в Сирії».

Припинення вогню в Сирії почалося 27 лютого, що допомогло значно скоротити військові дії. Поза режимом перемир’я перебувають угруповання «Ісламська держава» та «Аль-Каїда».

XS
SM
MD
LG