Доступність посилання

ТОП новини

У «Самопомочі» визнали перевагу Вілкула над Семенченком на виборах мера Кривого Рогу


Народний депутат від партії «Об’єднання «Самопоміч» Єгор Соболєв опублікував результати партійного підрахунку голосів на виборах мера в Кривому Розі 27 березня. За інформацією, яку Соболєв розмістив на своїй сторінці у Facebook, чинний мер Юрій Вілкул отримав 210 тисяч голосів, а Семен Семенченко – 31 тисячу.

При цьому Соболєв не уточнив, хто проводив підрахунок.

Згідно з даними екзит-полу, проведеного напередодні компанією Rеsearch & Branding Group, на позачергових виборах мера Кривого Рогу чинний міський голова Юрій Вілкул переміг у першому турі з результатом 70,9%. За кандидата на посаду мера від партії «Об'єднання «Самопоміч» Семена Семенченко проголосували 11,3% виборців.

27 березня у Кривому Розі відбулися позачергові вибори міського голови. На посаду міського голови претендували 15 кандидатів, серед них і чинний мер Юрій Вілкул, який цього разу балотувався як самовисуванець.

За даними міськвиборчкому, явка виборців склала 55,77 відсотка.

І громадянська мережа «Опора», і Комітет виборців України фіксували деякі порушення в перебігу голосування, також до поліції надійшло 39 повідомлень про порушення. Але, як заявляли в поліції Дніпропетровської області, загалом становище у Кривому Розі було стабільне, серйозних порушень, що могли б вплинути на перебіг і результати виборів, не зафіксували.

На виборах міського голови у Кривому Розі 15 листопада 2015 року за чинного міського голову, представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула проголосувало 49,25% виборців, а за його суперника, висуванця «Об’єднання «Самопоміч» Юрія Милобога – 48,83%. Різниця між кандидатами склала лише 752 голоси з майже 178 тисяч визнаних дійсними. Понад два місяці в місті тривали протести «проти фальшувань результатів виборів». «Опозиційний блок» вважає ті вибори законними. Але Верховна Рада України призначила позачергові вибори мера Кривого Рогу Дніпропетровської області на 27 березня 2016 року.

XS
SM
MD
LG