Доступність посилання

ТОП новини

Внаслідок другого за добу вибуху в Дагестані загинув поліцейський


Поліція оглядає місце вибуху в Дагестані, 30 березня 2016 року
Поліція оглядає місце вибуху в Дагестані, 30 березня 2016 року

У російській республіці Дагестан внаслідок вибуху автомобіля на контрольно-пропускному пункті 30 березня загинув поліцейський, ще один поранений.

Це вже другий за добу напад на поліцейських у Дагестані.

Відповідальність за вчорашній підрив поліцейських автомобілів поблизу столиці Дагестану Махачкали взяло на себе угруповання «Ісламська держава». Бойовики стверджують, що за вибухом стоїть місцевий осередок радикального угруповання.

Внаслідок нападу 29 березня загинув один поліцейський, двоє були поранені. За даними Слідчого комітету Росії, вибухові пристрої, закладені на узбіччі, активував бойовик.

Раніше бойовики «Ісламської держави» брали на себе відповідальність за два напади на території Росії. В кінці грудня минулого року в результаті обстрілу в дагестанському Дербенті загинув прикордонник. В середині лютого стався вибух біля посту ДАІ в Дербентському районі республіки. Тоді загинули двоє поліцейських.

Угруповання «Ісламська держава», яке пригрозила Росії терактами за військову операцію в Сирії, раніше взяло на себе відповідальність за загибель російського пасажирського лайнера компанії Metrojet в Єгипті.

XS
SM
MD
LG