Доступність посилання

ТОП новини

У Росії опозиційного політика звинуватили в розпалюванні ненависті до представників влади


Ольга Лі, архівне фото
Ольга Лі, архівне фото

У Росії Слідчий комітет Курської області повідомив, що порушив уже другу кримінальну справу проти депутата Курської обласної думи Ольги Лі. Її підозрюють у «розпалюванні ненависті чи ворожнечі» щодо представників влади та «приниженні людської гідності» цих представників.

Як повідомив комітет, слідство звернуло увагу, що підозрювана розмістила в соціальній мережі «ВКонтактє» текст свого звернення, а також оприлюднила в інтернеті відеозаписи своїх виступів, що відкриті для вільного доступу. При цьому, заявили в обласному Слідчому комітеті, «лінгвістичне дослідження» виявило у висловлюваннях Ольги Лі лексику, що «спрямована на приниження гідності групи осіб за ознаками належності до соціальної групи представників влади».

Сама Ольга Лі повідомила Радіо Свобода, що ще не отримала офіційної постанови про порушення справи. За її словами, вона з адвокатом буде домагатися переведення справи з Курської області, бо, на її думку, ставлення до неї місцевих правоохоронних органів «дуже пристрасне».

29-річна Ольга Лі привернула увагу всієї Росії на початку березня, коли вона оприлюднила в інтернеті текст і відеозапис свого звернення до президента Росії Володимира Путіна, в якому звинуватила його і генерального прокурора Росії Юрія Чайку в нездатності подолати корупцію серед посадовців у Курській області.

Перед нинішнім повідомленням про кримінальні звинувачення проти неї Слідчий комітет області минулого тижня порушив проти неї іншу справу за звинуваченнями в наклепі – це стосується її публікацій іще минулої осені, коли вона оприлюднила заяви про корупцію чільних посадовців області. Тепер обидві справи об’єднають в одне провадження, заявили у Слідчому комітеті Курської області Росії.

За словами російських оглядачів, Ольга Лі критикувала і обласних, і російських федеральних посадовців і раніше, але кримінального переслідування вона зазнала тільки після того, як публічно розкритикувала Володимира Путіна.

XS
SM
MD
LG