Доступність посилання

ТОП новини

Штайнмаєр висловив занепокоєння через порушення режиму припинення вогню в Нагірному Карабасі


Чинний голова ОБСЄ, очільник МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр
Чинний голова ОБСЄ, очільник МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр

Чинний голова ОБСЄ, очільник МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив про стурбованість через порушення режиму припинення вогню в Нагірному Карабасі. Як передає сайт ОБСЄ, Штайнмаєр провів телефонну розмову з міністром закордонних справ Вірменії Едвардом Налбандяном, а також заявив про намір поговорити з міністром закордонних справ Азербайджану Ельмаром Маммадьяровим.

Голова ОБСЄ вказав на те, що порушення режиму припинення вогню в Нагірному Карабасі, як виглядає, досягає «нової якості» в порівнянні з попередніми роками. Він закликав сторони негайно припинити бойові дії.

Ситуація у Нагірному Карабасі різко загострилася у ніч на суботу. І вірменська, і азербайджанська сторона звинуватили одна одну у наступі з використанням важкого озброєння. Президент Вірменії Серж Сарґсян повідомив про загибель 18 етнічних вірменських солдатів в ході обстрілів. Влада Азербайджану заявила про 12 загиблих солдатів і одного цивільного. В самому Нагірному Карабасі, сепаратистському регіоні Азербайджану, повідомили про загибель двох цивільних, серед яких і 12-річний хлопчик.

Співголови Мінської групи ОБСЄ анонсували на вівторок засідання у Відні з приводу насильства в Нагірному Карабасі.

XS
SM
MD
LG