Доступність посилання

ТОП новини

У «панамських документах» фігурує син екс-начальника «Російських залізниць»


Олексій Крапівін, син близького соратника колишнього глави компанії «РЖД» Володимира Якуніна, побудував бізнес-імперію на підрядах державної монополії. Під її контролем перебувають сотні мільярдів державних грошей, виділених на залізниці Росії.

Про це пише російська «Новая газета», посилаючись на документи з бази панамської фірми Mossack Fonseca.

Ці документи свідчать, що Олексій Крапівін контролює найбільшого підрядника масштабного будівництва – реконструкції Байкало-Амурської магістралі. Компанії, близькі до Крапівіна, також беруть участь в угодах, пов’язаних із великим партнером «РЖД», глобальним гравцем транспортного ринку – «Бомбардьє Транспортейшн».

«Новая газета» бере участь розпочатій 3 квітня глобальній публікації матеріалів по документах панамської юридичної фірми. Як зазначається, Олексій Крапівін відмовився відповідати на запитання журналістів у зв’язку з розслідуванням.

Автори міжнародного журналістського розслідування стверджують, що панамська юридична компанія Mossack Fonseca допомагала відмивати гроші, ухилятися від сплати податків і обходити різні санкції своїм клієнтам, серед яких політики, бізнесмени та спортсмени з усього світу.

Репортери із 76 країн опрацювали понад 11 мільйонів документів щодо офшорних компаній та їхніх власників. В Україні фігурантом розслідування став, зокрема, президент Петро Порошенко.

XS
SM
MD
LG