Доступність посилання

ТОП новини

Туск: потрібно дочекатися висновків уряду Нідерландів щодо референдуму


Дональд Туск
Дональд Туск

Президент Європейської ради Дональд Туск заявляє, що чекає на висновки уряду Нідерландів щодо референдуму про угоду з Україною.

«Я продовжую контактувати з прем’єр-міністром Марком Рютте з цього приводу, бо хочу почути, які висновки він і його уряд роблять із референдуму і якими будуть їхні наміри. Угода ЄС-Україна продовжує застосовуватися. Ця угода була ратифікована рештою 27 державами-членами», – сказав Туск 7 квітня.

6 квітня в Нідерландах відбувся референдум щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. За даними центру соціології IPSOS, явка виборців становила 32% (для визнання голосування таким, що відбулося, потрібна участь щонайменше 30%).

За остаточними результатами екзит-полів, 37,5% виборців проголосували за асоціацію з Україною, 61,7% – проти.

Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив пізно ввечері 6 квітня після завершення референдуму, що влада цієї країни ретельно переглядатиме угоду з Україною. «Спочатку дочекаємося остаточних результатів, далі будемо обговорювати це в уряді, далі у парламенті, потім у ЄС. Хочу одразу попередити людей, щоб не було поспішних очікувань: ми не хочемо підводити тих, хто прийшов голосувати, і з повагою ставимося до їхнього вибору – за чи проти – ми ухвалимо дуже виважене рішення», – наголосив Марк Рютте.

Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна не відмовиться від планів євроінтеграції через негативний результат референдуму в Нідерландах.

Виборча комісія Нідерландів повідомила, що оприлюднить офіційні результати референдуму 12 квітня, а попередні – 8 квітня.

XS
SM
MD
LG