Доступність посилання

ТОП новини

Аксьонов став членом Держради Росії – розпорядження Путіна


Сергій Аксьонов
Сергій Аксьонов

Президент Росії Володимир Путін провів ротацію складу президії Державної ради, включивши в нього, зокрема, призначеного Кремлем голову анексованого Криму Сергія Аксьонова. Розпорядження «Про президію Державної ради Російської Федерації» оприлюднили 7 квітня на сайті Кремля.

Президія Державної ради Російської Федерації формується для вирішення оперативних питань, розглядає план роботи Держради, а також порядок денний його чергового засідання; аналізує реалізацію плану роботи Держради і його рішень. Засідання президії проводять за необхідністю, але, як правило, не рідше разу у місяць. Персональний склад президії підлягає ротації раз на півроку, його визначає президент Росії.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG