Доступність посилання

ТОП новини

Мінінформ України готує звернення до ОБСЄ через обшуки у журналістів у Криму


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Міністерство інформаційної політики України готує звернення до правоохоронних органів і міжнародних організацій у зв’язку з обшуками і затриманнями журналістів в анексованому Росією Криму 19 квітня.

«Готуємо звернення Мінінформу в правоохоронні органи України, міжнародні організації, в тому числі, представнику ОБСЄ зі свободи ЗМІ Дуньї Міятович щодо обшуків і затримання журналістів», – написала у Facebook радник глави українського відомства Еміне Джеппар.

Вранці 19 квітня підконтрольний Росії прокурор Криму Наталія Поклонська заявила про порушення кримінальної справи щодо кримського журналіста за статтею російського законодавства про «сепаратизм» за публікації в ЗМІ. Імені та прізвища журналіста Поклонська не називала. Пізніше стало відомо, що йдеться про журналіста Миколу Семену. Його син Дмитро розповів, що під час обшуку силовики шукали підтвердження його зв’язків із проектом Радіо Свобода «Крим.Реалії».

Адвокат Еміль Курбедінов повідомив про проведення обшуків і затримання ще двох журналістів в Криму.

У російській прокуратурі Криму повідомили про слідчі дії щодо декількох журналістів, у яких пройшли обшуки 19 квітня.

За інформацією ЗМІ, обшуки 19 квітня пройшли за сімома адресами – в Сімферополі, Ялті й Севастополі.

Голова Незалежної медіа-профспілки України Юрій Луканов назвав обшуки у кримських журналістів 19 квітня тиском на вільну пресу. Він повідомив, що НМПУ вже готує заяву-звернення до міжнародних організацій з проханням «вплинути» на ситуацію.

XS
SM
MD
LG