Доступність посилання

ТОП новини

В угрупованні «ДНР» заявляють про перенесення дати своїх «місцевих виборів»


Лідер угруповання «ДНР» Олександр Захарченко
Лідер угруповання «ДНР» Олександр Захарченко

Лідер угруповання «ДНР» Олександр Захарченко ухвалив рішення перенести «місцеві вибори» на 24 липня 2016 року. Про це повідомляють сепаратистські сайти.

Сепаратисти з угруповань «ДНР» та «ЛНР» раніше призначили власні «вибори» на 18 жовтня та 1 листопада відповідно. Після чергової зустрічі в «нормандському форматі» проросійські сепаратисти заявили про перенесення своїх виборів і проведення у 2016 році. Зокрема сепаратисти угруповання «ДНР» заявляли про намір провести вибори 20 квітня 2016 року.

В Україні, за винятком територій Криму та Донбасу, які українська влада не контролює, місцеві вибори відбулися 25 жовтня.

Президент України Петро Порошенко неодноразово наголошував на тому, що вибори на окупованій частині Донбасу можливі лише після повного припинення вогню, а також за участі українських партій, українських ЗМІ.

Відповідно до кількох пакетів домовленостей, досягнених на переговорах у білоруському Мінську в 2014–2015 роках і відомих разом як мінські домовленості, на нині окупованих територіях частини Донбасу місцеві вибори мають відбутися тільки за українським законодавством і за участі міжнародних спостерігачів. Сепаратисти і Росія, яка підтримує їх, вимагають, щоб Україна ухвалила для цих виборів окремий закон, що був би також узгоджений із лідерами збройних сепаратистських угруповань, які Київ визнав терористичними.

XS
SM
MD
LG