Доступність посилання

ТОП новини

Працівники дніпропетровського Облавтодору вимагали погашення зарплатних боргів за півроку


Працівники Дніпропетровського облавтодору вимагали погашення боргів із зарплати за півроку

У Дніпропетровську понад сотня працівників Облавтодору пікетували будівлю дирекції свого підприємства, вимагаючи погашення заборгованості із заробітної плати.

У руках вони тримали плакати з написами «Наші діти теж хочуть їсти!», «Вимагаємо виплати заробітної плати!»

За словами працівників, які зібрались на акцію протесту з різних філій Облавтодору в області, їм винні зарплату за майже півроку, по 15-18 тисяч гривень кожному.

За поясненнями керівництва підприємства, заборгованість утворилась через нерозрахунки за виконані Облавтодором роботи з боку Служби автомобільних доріг в області, з якою в свою чергу не розрахувався державний бюджет України.

Як зазначив керівник профспілкового комітету дорожників Андрій Берчук, через те, що держава вже кілька років не фінансує будівництво доріг, Служба автомобільних доріг Дніпропетровщини заборгувала підрядникам, в тому числі Облавтодору, загалом майже 80 мільйонів гривень. Зрештою, не дочекавшись грошей за виконані роботи, підрядники подали в суд на Службу автомобільних доріг, і рахунки відомства були заблоковані Держказначейством.

«Ми пройшли всі кола пекла, намагаючись привернути увагу і на стан доріг, який катастрофічно погіршується через відсутність фінансування, і на борг із зарплати працівникам Облавтодору, який постійно зростає. За цей час з підприємства пішла величезна кількість людей, які зневірилися, чекаючи грошей», – сказав Берчук.

У понеділок працівникам Облавтодору пообіцяли, що наразі, коли з’явилась судова ухвала про розблокування рахунків підприємства, вже за два дні вони зможуть отримати зароблені гроші. Однак робітники заявили, що не вірять цим обіцянкам, й рушили ходою до управління Державного казначейства в Дніпропетровській області, аби отримати гарантії.

За словами робітників, якщо гроші не будуть виплачені найближчими днями, вони готові вдатись до більш радикальних дій – блокувати траси загальноукраїнського значення.

У березні в уряді заявляли, що у поточному році планують відремонтувати і побудувати 1,7 тисяч кілометрів доріг.

XS
SM
MD
LG