Доступність посилання

ТОП новини

Російські військові літаки регулярно порушують повітряний простір Естонії – міністр оборони


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Російські військові літаки регулярно порушують повітряний простір Естонії, що є із боку Москви «надзвичайно нерозсудливою поведінкою». Про це під час візиту до Парижа заявив 3 травня міністр оборони Естонії Ханнес Хансо.

«Вони порушують наш повітряний простір доволі регулярно. Вони літають через Балтійське море з вимкненими транспондерами (прийомо-передавач сигналу, ідентифікатор – ред.)», – сказав Хансо.

Він додав, що, якщо військовий радар може виявити літак навіть тоді, коли його транспондери вимкнені, то радар, призначений для цивільних літаків, цього зробити не може.

«Це надзвичайно нерозсудливо і це може стати причиною нещасного випадку. Уявіть собі, зіткнення російського літака з цивільним. Нормальні країни таких речей не роблять. Це просто для того, щоб спровокувати і кинути нам виклик. Це неприйнятно», – додав міністр оборони Естонії.

Ханнес Хансо заявив про плани з боку країн Балтії чітко відреагувати на поведінку Росії під час саміту країн НАТО в липні у Варшаві.

«Ми хочемо переконатися, що влада у Москві отримає дуже чіткий сигнал про те, що така поведінка неприйнятна і території альянсу будуть під захистом, незважаючи ні на що», – додав міністр.

Цього тижня військове командування США також заявляло, що російські винищувачі здійснюють небезпечні маневри в Балтійському регіоні.

XS
SM
MD
LG