Доступність посилання

ТОП новини

Путін дав команду про запуск четвертої лінії енергомосту в анексований Крим


Володимир Путін
Володимир Путін

Президент Росії Володимир Путін дав команду про запуск четвертої лінії енергомосту з Росії в анексований Крим.

«Дозволяю», – скомандував Путін в ході відеоконференції в Краснодарському краї Росії.

Четверта лінія повинна дати півострову додатково 200 МВт потужності, довівши сумарний обсяг по енергомосту до 800 МВт.

Глава російського Мінпаливенерго повідомив, що це дозволить безперебійно подавати світло в усі об’єкти соціальної інфраструктури та санаторно-курортного комплексу, і турсезон починається в Криму «без обмежень в електропостачанні споживачів».

30 грудня 2015 року в Крим перестала надходити електроенергія з материкової України через пошкодження електроопори в Херсонській області. Зараз ЛЕП, по якій передавалося в Крим до 250 мегават, відновлена, проте електроенергія в Крим не подається, бо закінчилася дія контракту щодо постачання електрики на півострів, який з початку 2014 року анексований Росією.

Зараз Крим забезпечується за рахунок власної генерації, завезених генераторних установок і енергомостом із території Росії. Енергоміст не витримує навантажень.

14 квітня 2016 року міністр енергетики Росії Олександр Новак повідомив, що третя лінія енергомосту до Криму з Росії введена в експлуатацію.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав закон про це. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG