Доступність посилання

ТОП новини

Фракція БПП у понеділок розгляне питання щодо нового керівника – депутат


Олексій Гончаренко
Олексій Гончаренко

Фракція «Блок Петра Порошенка» планує розглянути питання про обрання нового керівника фракції замість Юрія Луценка, якого вчора призначили генеральним прокурором України, в понеділок. Про це у кулуарах Верховної Ради сказав журналістам заступник голови фракції «БПП» Олексій Гончаренко.

За словами народного депутата, на фракції ще не обговорювали кандидатур, проте, на думку Гончаренка, Ігор Гринів або Анатолій Матвієнко, які зараз є заступниками голови фракції, могли б її очолити.

Він також додав, що у політичній силі будуть радитися із Юрієм Луценком, бо його думка важлива «як керівника впродовж півтора року».

Гончаренко підтвердив інформацію, що Ігор Кононенко не має бажання очолювати фракцію «Блок Петра Порошенка».

«Це все чутки. Він є першим заступником, його повноваження поновлені. Спеціалізована антикорупційна прокуратура дала нам відповідь, що жодних протиправних дій з його боку вони не знайшли, тому ми поновили його повноваження як першого заступника, але нам, звичайно, потрібен голова фракції», – сказав Гончаренко.

12 травня депутати підтримали подання президента України про призначення генпрокурором Луценка. Після цього Петро Порошенко підписав у сесійній залі Верховної Ради указ про призначення Юрія Луценка. До цього Луценко очолював парламентську фракцію «Блок Петра Порошенка».

XS
SM
MD
LG