Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратист Губарєв: закриття сайту «Миротворець» – маленька перемога


Один із колишніх ватажків угруповання «ДНР» Павло Губарєв
Один із колишніх ватажків угруповання «ДНР» Павло Губарєв

Перший «народний губернатор» донецьких сепаратистів Павло Губарєв 14 травня схвально відгукнувся про закриття сайту «Миротворець».

«Це маленька перемога: закрився сайт «Миротворець», що збирає персональну інформацію про «терористів» і «сепаратистів». У той же час наш проект «Трибунал – відплата настане!» продовжує свою роботу», – наголосив на своїй сторінці в російській соцмережі «ВКонтакте» один із колишніх ватажків угруповання «ДНР».

За його словами, в базі проекту на сьогодні зібрано 47 тисяч 851 ім’я, прізвище та фотографія громадян України, які беруть участь у воєнній операції на Донбасі або допомагають їй.

Сайт «Миротворець» раніше цього місяця опублікував персональні дані журналістів українських та західних засобів інформації, «акредитованих» угрупованням «ДНР». У цій базі даних міститься 4068 імен.

Значна частина журналістської спільноти, зокрема, базований у Нью-Йорку Комітет захисту журналістів, висловила обурення такими діями. Інші, серед них і відомі журналісти, вважають, що принаймні українські журналісти не мають морального права «акредитуватися» в сепаратистських угрупованнях, що за підтримки Росії ведуть війну проти України.

Прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження за фактом оприлюднення в інтернеті особистих даних журналістів.

13 травня «Миротворець» заявив про закриття свого сайту.

XS
SM
MD
LG