Доступність посилання

ТОП новини

Прикордонники повідомляють про чергові польоти вертольотів Росії на адмінмежі з Кримом


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

У Державній прикордонній службі України повідомили про здійснення російськими вертольотами за минулу добу польотів неподалік українсько-російського кордону та поблизу адмінмежі з анексованим Росією Кримом. Про це йдеться в повідомленні на сайті відомства.

«Прикордонники Бердянського загону виявили поблизу адмінмежі над тимчасово окупованою територією Криму політ двох російських вертольотівМі-8. Крім того, прикордонники Луганського та Харківського загонів зафіксували політ двох російських вертольотів Мі-8 над територією РФ, неподалік українсько-російського кордону», – йдеться в повідомленні.

Прикордонники також заявили про проліт на Донбасі сімох літальних апаратів, які проросійські бойовики використовували для розвідки.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію й анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій проти Москви. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG