Доступність посилання

ТОП новини

Росія прирівняє вживання допінгу до кримінального злочину – Мутко


Міністр спорту Росії Віталій Мутко
Міністр спорту Росії Віталій Мутко

Росія ухвалить закони, які передбачатимуть кримінальну відповідальність за вживання допінгу в спорті. Про це 24 травня заявив міністр спорту Росії Віталій Мутко.

За його словами, 20 травня такі законодавчі зміни підтримали в Кремлі. Відповідальність, за даними державної інформагенції ТАСС, передбачатиме максимальний штраф у розмірі три мільйони рублів (це понад 45 тисяч доларів) або ув’язнення на термін до п’яти років.

Олімпійський комітет Росії (ОКР) підтвердив 24 травня, що результати перевірки допінг-проб 14 російських спортсменів з Олімпійських ігор 2008 року дали позитивний результат.

У заяві ОКР, опублікованій 24 травня, зазначається, що імена російських атлетів не повідомлятимуть допоки не будуть отримані повторні зразки і не розпочнеться офіційна дисциплінарна процедура.

Голова Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах вважає, що Росії можуть відмовити в участі в Олімпіаді-2016 у Бразилії, якщо звинувачення щодо підтримки вживання допінгу на державному рівні будуть підтверджені.

XS
SM
MD
LG