Доступність посилання

ТОП новини

Луценко: обшуки у колишнього генконсула Грузії Нішніанідзе були законними


Юрій Луценко
Юрій Луценко

Генеральний прокурор Юрій Луценко вважає, що обшуки у кабінеті і будинку радника голови Одеської облдержадміністрації, колишнього генконсула Грузії Теймураза Нішніанідзе у будівлі ОДА та за місцем реєстрації фонду «На благо Одеси» є законними. Про це, як повідомляє прес-служба ГПУ, Луценко заявив після того, як заслухав доповідь керівників слідчого підрозділу.

«Генеральний прокурор повідомив, що дані слідчі дії проводилися за запитами народних депутатів щодо перевірки діяльності низки благодійних фондів, зокрема, і фонду «На благо Одеси». Вищезазначений фонд потрапив під увагу правоохоронців через те, що екс-генконсул Грузії в Україні Теймураз Нішніанідзе отримав відшкодування ПДВ на суму близько 20 мільйонів гривень. Під час обшуків було вилучено достатньо інформації, яка буде використана слідчими СБУ та ГПУ у рамках вищезазначеної справи, а також при розгляді справ про неправомірні дії посадовців у нинішній час», – повідомили у ГПУ у четвер увечері.

«Генпрокурор зазначив, що при проведенні слідчих дій з боку правоохоронних та наглядових органів незаконних дій не здійснювалося. Обшуки проводилися на законних підставах. До самого голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі запитань у слідчих не було. Слідчі дії в Одесі не мали жодної політичної складової», – наголосили у Генпрокуратурі.

Раніше 26 травня у ГПУ повідомили, що слідчі спільно з працівниками СБУ проводять обшуки у службових та житлових приміщеннях колишнього генконсула Грузії Теймураза Нішніанідзе.

Голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі заявив, що генпрокурор Луценко не знав про обшук, який проходив у будівлі Одеської ОДА, доки він йому не зателефонував. Саакашвілі зазначив, що не вірить, що слідчі заходи були ініційовані на рівні Одеси, але висловив сподівання, що Юрій Луценко зможе налагодити роботу правоохоронців.

«Сподіваюся, що Юрій Луценко все змінить. Але те, що я сьогодні бачив, це гірше за Пшонку (генпрокурора часів президентства Януковича – ред.)», – сказав Міхеїл Саакашвілі на брифінгу в Одесі.

Теймураз Нішніанідзе – колишній генконсул Грузії в Україні, став позаштатним радником голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі в липні 2015 року.

XS
SM
MD
LG