Доступність посилання

ТОП новини

У Генпрокуратурі заявляють про «активні розслідування» у справах щодо Іванющенка


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Генпрокуратурі України заявляють, що департамент спеціальних розслідувань здійснює «активне досудове розслідування» в справі бізнесмена Юрія Іванющенка в кримінальних провадженнях щодо розкрадання коштів Кіотського протоколу у 2012-2014 роках.

«Слідчими Генеральної прокуратури встановлено, що частину грошей Кіотського протоколу було витрачено через приватні структури в різних регіонах України, зокрема в Житомирській, Київській, Івано-Франківській областях та інших. У кримінальних провадженнях буде проведено відповідні судові експертизи», – йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

У Генпрокуратурі зауважують, що незважаючи на те, що частина об’єктів, на яких проводилися роботи, розташована на окупованій нині території Донбасу, слідство не зупиниться й у справі буде ухвалене законне рішення».

Раніше сьогодні народний депутат фракції «Блоку Петра Порошенка» Сергій Лещенко заявив, що українські суди досі не можуть розглянути клопотання прокуратури про санкції на арешт Іванющенка. За його словами, Інтерпол припинила розшук Іванющенка, Генпрокуратура намагалася повернути Іванющенка в розшук.

У січні минулого року Міністерство внутрішніх справ України оголосило в розшук бізнесмена Юрія Іванющенка. Суд також заарештував його рахунки в Швейцарії. Він є у списку осіб, проти яких Захід застосував санкції.

XS
SM
MD
LG