Доступність посилання

ТОП новини

У президента Верховну Раду просять затвердити склад ЦВК до кінця сесії


В Адміністрації президента України сподіваються, що український парламент до кінця сесії затвердить склад Центральної виборчої комісії, запропонований парламенту президентом України Петром Порошенком.

Як нагадав представник президента України у Верховній Раді Артур Герасимов, у поданні на звільнення є 12 членів старого складу ЦВК, а у поданні на призначення – лише 11. За його словами, це є свідченням того, що цей процес не завершено.

«Це є свідченням того, що процес є складним і незавершеним, консультації ще продовжуються, президент відкритий до діалогу з усіма парламентськими силами», – наголосив він.

Герасимов також нагадав, що повноваження трьох членів ЦВК ще не завершені. За словами народного депутата, їхнього досвіду буде достатньо для проведення виборів народних депутатів в семи округах 17 липня.

3 червня у Верховній Раді України зареєстрували президентські проекти постанов про звільнення 12 членів ЦВК і призначення 11 членів Центрвиборчкому.

У 12 із 15 членів Центрвиборчкому семирічний термін повноважень завершився 1 червня 2014 року, але вони продовжують виконувати свої обов’язки.

Подання про призначення нових членів ЦВК президент вносить у Верховну Раду після консультацій з фракціями й обговорення їхніх пропозицій.

XS
SM
MD
LG