Доступність посилання

ТОП новини

ОДА: для гасіння пожежі на сміттєзвалищі біля Львова використають авіацію


Пошукові роботи на сміттєзвалищі, 2 червня 2016 року
Пошукові роботи на сміттєзвалищі, 2 червня 2016 року

Для гасіння пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі біля Львова використають авіацію, повідомляє Львівська обласна державна адміністрація.

За повідомленням, таке рішення ухвалили, зважаючи на загрозу обвалу, яка унеможливлює гасіння пожежі рятувальниками.

Відповідно до рішення, національна поліція спільно з патрульною поліцією має перекрити всі доступи до сміттєзвалища.

«Закликаємо людей не наближатися до сміттєзвалища – зони потенційної небезпеки, оскільки прогнозується зсув сміття, а це може призвести до непередбачуваної ситуації. Роботи розпочинають сьогодні, 8 червня, о 11:15 годині», – йдеться в повідомленні.

Раніше в ДСНС повідомили, що через загрозу нового зсуву на Грибовицькому сміттєзвалищі пошуки зниклого працівника комунальної служби призупинили.

На сьогодні площа горіння складає приблизно 700 квадратних метрів, додали рятувальники.

7 червня мер Львова Андрій Садовий звернувся до президента України Петра Порошенка і прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням оголосити Львів і села Малехів і Грибовичі зоною надзвичайної екологічної ситуації. Президент, у свою чергу, пообіцяв повне сприяння Львову з боку центральних органів влади у вирішенні проблеми, що склалася у місті з вивезенням сміття.

30 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі спалахнула масштабна пожежа. Після завершення гасіння стався зсув сміття, під який потрапили троє рятувальників і працівник комунальної служби. 31 травня трьох рятувальників знайшли мертвими. Пошуки четвертої людини тривають.

XS
SM
MD
LG