Доступність посилання

ТОП новини

Штаб: сьогодні на Донбасі зафіксовані 15 обстрілів з боку проросійських бойовиків


Військова техніка проросійських бойовиків, архівне фото
Військова техніка проросійських бойовиків, архівне фото

У штабі АТО заявляють, що сьогодні на Донбасі зафіксовані 15 обстрілів з боку підтримуваних Росією бойовиків.

Як повідомляє прес-центр штабу, на донецькому напрямку з мінометів калібру 82 та 120 міліметрів бойовики двічі обстріляли опорні пункти поблизу Ленінського, Новгородського та Опитного, а з гранатометів різних систем укріплення поблизу Авдіївки, шахти Бутівка, Троїцького та Новоселівки другої.

Стрілецьку зброю сепаратисти використали під час обстрілів підрозділів українських військових біля Луганського та Богуславського, додають у штабі.

За цими даними, на луганському напрямку біля Новозванівки сепаратисти вели вогонь з гранатометів, також діяв снайпер.

В угрупованні «ДНР» заявляють, що за минулу добу українські військові 411 разів обстріляли їхні позиції. Раніше донецькі сепаратисти повідомляли про випадки порушення режиму тиші, проте останнім часом повідомляють про кожен окремий обстріл.

В угрупованні «ЛНР» стверджують, що за минулу добу українські військові сім разів обстріляли їхні позиції, зокрема біля села Калинове і Веселогорівки.

У квітні Тристороння контактна група ухвалила заяву, в якій підтримала намір усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Режим повного припинення вогню мав настати з 30 квітня 2016 року. Попередні аналогічні домовленості були укладені в січні, але тоді бойові дії не припинилися.

Проте обстріли на Донбасі продовжуються, а сторони звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG