Доступність посилання

ТОП новини

Рада відправила на повторне друге читання законопроект щодо безвізового режиму з ЄС


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Верховна Рада відправила на підготовку до повторного другого читання законопроект № 3224 щодо документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус, спрямованих на лібералізацію ЄС візового режиму для України.

За відповідне рішення проголосували 246 депутатів при мінімально необхідних 226.

Як зазначається у пояснюваній записці, мета законопроекту – уточнення переліку документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України чи спеціальний статус особи, з безконтактним електронним носієм або без такого, визначення правового статусу окремих категорій осіб, усунення правових прогалин в чинному правовому регулюванні.

У Європейському союзі у принципі схвалили надання громадянам України, що мають біометричні паспорти, права на безвізові короткотермінові (до 90 днів протягом кожних 180 днів) поїздки до країн «шенгенської зони» без права працевлаштування. Тепер це рішення Європейської комісії мають схвалити Європейський парламент і Рада ЄС.

Напередодні представники постійних представництв держав ЄС у Брюсселі (COREPER) не дійшли спільної думки щодо скасування віз для громадян Грузії та України. Як відомо з дипломатичних джерел, небажання поспішати із лібералізацією віз висловили Німеччина, Франція та Італія.

XS
SM
MD
LG