Доступність посилання

ТОП новини

ВРЮ рекомендують відкрити дисциплінарну справу щодо судді Царевич


Оксана Царевич, архівне фото
Оксана Царевич, архівне фото

Дисциплінарна секція Вищої ради юстиції рекомендувала ВРЮ відкрити дисциплінарну справу стосовно судді Печерського районного суду Києва Оксани Царевич. Про це повідомляє прес-служба відомства за підсумками засідання секції, яке відбулося 21 червня.

«Розглянувши висновок і матеріали перевірки,... секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти ухвалу про відкриття дисциплінарної справи стосовно судді Печерського районного суду міста Києва Царевич Оксани Ігорівни», – йдеться в повідомленні.

На сьогодні, 23 червня, заплановане засідання ВРЮ.

Оксана Царевич входила до колегії суддів у першій справі екс-міністра МВС Юрія Луценка. Також Царевич була слідчим суддею у справі про вбивство Євгена Щербаня, в якій обвинувачення було висунуте Юлії Тимошенко.

4 березня 2015 року Верховна Рада надала згоду на затримання й арешт трьох суддів Печерського районного суду Києва: судді Оксани Царевич, Сергія Вовка та Віктора Кицюка. Після цього суд обрав запобіжний захід для Царевич у вигляді особистого зобов’язання з вимогою носити електронний браслет.

У листопаді минулого року прокуратура Києва заявила про завершення досудового розслідування проти суддів Печерського районного суду Києва Віктора Кицюка та Оксани Царевич. Їх підозрюють у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених частиною 2 статті 375 (винесення завідомо неправосудного рішення) Кримінального кодексу.

Як повідомляла прокуратура Києва, під час досудового розслідування встановлено, що ці судді у січні 2014 року винесли завідомо неправосудні постанови про притягнення до адміністративної відповідальності учасників руху «Автомайдан».

XS
SM
MD
LG