Доступність посилання

ТОП новини

Сирійська опозиція просить ООН розслідувати застосування Росією забороненої зброї


Провідна сирійська опозиційна група звернулася до ООН з проханням розслідувати повідомлення про використання російськими військовими касетних і запалювальних бомб під час бомбардувань у Сирії.

«Російські військово-повітряні сили неодноразово використовували запалювальну зброю та касетні боєприпаси, щоб вбивати, калічити і тероризувати сирійських цивільних, ідеться про щонайменше 10 зареєстрованих інцидентів», – вказав координатор Високого переговорного комітету Ріад Хіджаб у листі до генерального секретаря ООН Пан Ґі Муна 23 червня.

Сирійська опозиція звинувачує Росіюв в порушенні норм міжнародного гуманітарного права.

У запалювальній зброї використовуються речовини, які призначені для підпалювання об’єктів або людей, касетні боєприпаси являють собою контейнери, які вибухають у повітрі, після чого менші бомби вражають великі площі. Використання обох цих видів зброї забороненеміжнародною Конвенцією про заборону або обмеження застосування конкретних видів звичайної зброї.

Російські військові заперечують використання касетних або запалювальних бомб, але на кадрах, які показала минулого тижня орієнтована на закордонне мовлення державна телемережа RT, зафіксовані російські літаки в Сирії, озброєні саме такими бомбами.

XS
SM
MD
LG