Доступність посилання

ТОП новини

У «бурштиновій справі» взяли під варту заступника прокурора Рівненщини


Результат одного з обшуків у «бурштиновій справі», 5 липня 2016 року
Результат одного з обшуків у «бурштиновій справі», 5 липня 2016 року

Голосіївський районний суд Києва задовольнив клопотання військової прокуратури і взяв під варту заступника прокурора Рівненської області Андрія Боровика, повідомило видання «Ліга.нет».

Головному підозрюваному в організації незаконного видобування бурштину в Рівненській області суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на два місяці, до 1 вересня, з можливістю внести заставу на суму в 9 мільйонів 646 тисяч гривень – це 7 тисяч мінімальних зарплат.

Інформацію про це підтвердив, не називаючи імен, головний військовий прокурор України Анатолій Матіос. Він повідомив у фейсбуці, що суд узяв під варту загалом трьох учасників «бурштинової злочинної організації» з правом внесення застави: заступника прокурора області (сума застави близько 9,5 мільйона гривень) і ще двох осіб (застава по 5 мільйонів гривень).

Справу розслідує Головна військова прокуратура, додав він.

У вівторок керівники Генеральної прокуратури України, Служби безпеки України і Міністерства внутрішніх справ України повідомили про здійснену на Рівненщині і в Києві спецоперацію з метою ліквідувати злочинну схему незаконного видобутку і реалізації бурштину, до якої були причетні понад три десятки осіб. Кількох із них відразу затримали. Також було здійснено понад сотню обшуків.

XS
SM
MD
LG