Доступність посилання

ТОП новини

Число жертв нападу на шиїтську святиню в Іраку зросло до 37


На місці вибуху в Баладі, 8 липня 2016 року
На місці вибуху в Баладі, 8 липня 2016 року

Число загиблих внаслідок нападу бойовиків угруповання «Ісламська держава» на шиїтську святиню на півночі від Багдада пізно ввечері 7 липня зросло до щонайменше 37. Ще 62 людини поранені, повідомляють 8 липня медики і поліція.

За повідомленнями іракської влади, напад стався у переповненому мавзолеї шанованого шиїтами Сейїда Мухаммада бін Алі аль-Хаді у місті Балад недалеко від Багдада. Бойовики обстріляли святиню з мінометів, стан паніки серед прочан дав змогу трьом смертникам у військовій формі підірвати себе в натовпі.

Щонайменше 20 бойовиків після цього контролювали територію храмового комплексу щонайменше півгодини – до прибуття підкріплень поліції та місцевих мобілізаційних сил. Згодом бій перекинувся за межі святині, загинули ще семеро людей.

Відповідальність за напад взяло на себе угруповання «Ісламська держава».

Новий напад стався в час, коли в Багдаді зафіксували вже 292 жертви нападів, що сталися в неділю, ще близько 200 людей були поранені в тих терактах. Прем’єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді 8 липня звільнив керівника сил безпеки Багдада після протестів через цей напад.

XS
SM
MD
LG