Доступність посилання

ТОП новини

У Києві повідомили про відновлення продажу відродженої газети «Кримська світлиця»


Директор українського Національного газетно-журнального видавництва Андрій Щекун висловив сподівання, що вже цього тижня відроджене на материку видання «Кримська світлиця» з’явиться у продажу в українських газетних кіосках.

«Ми вже направили листи в «Союздрук», а також в «Укрзалізницю» про відновлення періодичності видання і його продаж у кіосках і потягах. Завтра, 12 липня, має бути рішення «Союздруку» щодо поновлення договору. Можливо, вже цього тижня газета з’явиться у продажу в кіосках», – сказав Щекун проектові Радіо Свобода Крим.Реалії.

За його словами, газета виходитиме щоп’ятниці.

Наразі видання можна отримувати за передплатою. Оформити її можна в будь-якому відділенні державного підприємства «Укрпошта».

«Можна мобільно оформлювати передплату на газету через інтернет у відділеннях «Укрпошти», карткою. Зробити це можна тільки на материковій Україні. Але багато тут оформлюють передплату на газету, а потім передають своїм рідним і знайомим у Крим. За той період, що в нас з’явився перший номер, вже мінімум 10 осіб оформили передплату», – розповів Щекун.

14 березня 2016 року вийшов наказ генерального директора Національного газетно-журнального видавництва про переведення редакції з Сімферополя до Києва.

Переможцем оголошеного на початку червня конкурсу на посаду головного редактора газети «Кримська світлиця» став сімферополець, філолог Віктор Мержвинський. Попередній головний редактор газети Віктор Качула відмовився від переїзду і від переведення на умовах трудової угоди і був звільнений 31 травня 2016 року.

Нова команда видання повністю сформована з кримчан. Газета виходить накладом у тисячу примірників і, як і раніше, буде щотижневою.

«Кримська світлиця», єдина у Криму газета українською мовою, видавалася на півострові з 1992 року. Її засновники – Міністерство культури України, товариство «Просвіта» і трудовий колектив газети. Після окупації українського Криму Росією Національне газетно-журнальне видавництво припинило випуск газети у друкованому вигляді у травні 2015 року. Відтоді видання існувало в електронному вигляді. В березні 2016-го редакцію газети перевели з Сімферополя в Київ, де були поновлені друковані випуски.

XS
SM
MD
LG