Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Росії: голова Ради директорів мовлення США був у «чорному списку» через «антиросійську пропаганду»


Джефф Шелл
Джефф Шелл

Міністерство закордонних справ Росії заявило, що голова Ради директорів мовлення США Джефф Шелл, якого не впустили до Росії, був недавно внесений у «стоп-лист», який російська сторона постійно розширює, через причетність до «антиросійської пропаганди».

Як зазначили в МЗС, Рада директорів мовлення керує роботою «американських пропагандистських радіостанцій, таких, як «Голос Америки» і Радіо Свобода».

У Москві наголосили, що постійно розширюють свій «стоп-лист» осіб, яким заборонено в’їзд до Росії, у відповідь на те, що США «з надуманих причин» запровадили візові санкції проти російських громадян.

«Санкції завжди двобічні. Всім, хто запроваджує їх проти Росії, варто пам’ятати про невідворотність заходів у відповідь. Тим більше, що в цьому конкретному випадку йдеться про одного з організаторів широкомасштабної брехливої антиросійської пропаганди, що фінансується з американського бюджету», – мовиться в заяві МЗС Росії.

Раніше в середу Рада директорів мовлення США, що керує невійськовим теле- й радіомовленням і мультимедійним інформуванням США за кордон, повідомила, що її новопризначеного голову Джеффа Шелла затримали на летовищі «Шереметьєво» в Москві і заборонили йому в’їзд до Росії, незважаючи на чинну візу. Його затримали по півночі після прибуття зі столиці Чехії Праги, де працює Радіо Свобода – Радіо Вільна Європа, коли він прямував до Москви на святкування з нагоди 25-ї річниці московського бюро російської служби Радіо Свобода.

Сам Шелл повідомив, що його кілька годин протримали в закритому приміщенні, а потім під супроводом посадили рано-вранці на рейс до Амстердама. Колегам, із якими Шелл прямував до Москви для відвідин, він розповів, що російські силовики повідомили йому: заборона на в’їзд до Росії постійна і фактично довічна.

У Державному департаменті США повідомили, що нині з’ясовують обставини події. Але, як сказав речник Марк Тонер, там наразі утримуються від коментарів.

Джеффа Шелла не впустили до Росії в час погіршення дипломатичних відносин між Москвою й Вашингтоном, що, зокрема, призвело до кількох взаємних видворень дипломатичних працівників, і якраз напередодні візиту до Москви державного секретаря США Джона Керрі, що має відбутися в четвер.

XS
SM
MD
LG