Доступність посилання

ТОП новини

Держприкордонслужба: на Донеччині через пожежі пропуск на пункті «Зайцеве» зупинили


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

На Донеччині Державна прикордонна служба України зупинила пропуск на пункті в’їзду-виїзду «Зайцеве» через пожежі, повідомляє прес-служба відомства.

«У зв’язку зі спекою в Донецькій і Луганській областях зазначено високий клас пожежної небезпеки. Так, сьогодні було зафіксовано загоряння трави в полях поблизу контрольних пунктів в’їзду-виїзду «Станично-Луганське» і «Зайцеве». Саме тому, щоб убезпечити громадян, що перетинають лінію розмежування, було тимчасово зупинено пропуск», – зазначається в повідомленні.

Поблизу контрольного поста «Майорськ» прикордонники зафіксували димову завісу з боку неконтрольованої українською владою території, незабаром стало відомо про пожежу на полях.

«Саме тому на пункті «Зайцеве» також тимчасово призупинили пропускні операції в напрямку виїзду із метою збереження життя і здоров’я людей. Пропуск на в’їзд із непідконтрольної території здійснюється з максимальною швидкістю для того, щоб не допустити травмування людей, що перебувають на під’їзді до контрольного поста», – повідомляють у Держприкордонслужбі.

Раніше в Луганській обласній військово-цивільній адміністрації повідомили, що пункт в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» тимчасово припиняє роботу через підрив боєприпасів у зоні розмежування через спеку.

15 липня на Чернігівщині на Гончарівському військовому полігоні спалахнула пожежа. Вогонь спалахнув під час проведення навчальних стрільб і швидко поширився на Чернігівський військовий лісгосп. Напередодні в у ДСНС попереджали, що в усіх областях України, крім західних, оголошена висока, місцями – надзвичайна пожежна небезпека

На завтра у більшості областей України синоптики прогнозують дощі.

XS
SM
MD
LG