Доступність посилання

ТОП новини

Аваков: у Києві запроваджують особливий режим через проведення хресної ходи УПЦ (МП) 27 липня


Арсен Аваков (©Shutterstock)
Арсен Аваков (©Shutterstock)

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявляє про запровадження особливого режиму у Києві у зв’язку проведенням хресної ходи УПЦ (МП) 27 липня.

«Щоб гарантувати безпеку, ми запроваджуємо особливий режим у зв’язку із завтрашнім молебнем на Володимирській гірці», – сказав Аваков.

За його словами, доступ до місця проведення молебню на Володимирській гірці буде проводиться через контроль безпеки, який передбачає 20 рамок металошукачів, буде особистий огляд сумок і рюкзаків з метою уникнення пронесення до місця молебню зброї та вибухових речовин.

«Тому що громадяни України мають право на вільне зібрання, а громадяни інших країн - ні, тому що ми не хочемо, щоб з молебню зробили провокацію», – наголосив міністр.

3 липня на сході України зі Святогірської лаври розпочалася хресна хода УПЦ (МП), а 9 липня на заході країни – з Почаївської лаври.

27 липня, напередодні святкування Дня Хрещення Русі-України, учасники обох колон мають намір зустрітися в Києві на Володимирській гірці і разом пройти до Києво-Печерської лаври, де заплановане урочисте богослужіння.

Проте громадські активісти і ветерани бойових дій на Донбасі збирали підписи за заборону хресної ходи, бо переконані, що разом із вірянами прийдуть російські провокатори.

Сьогодні вранці правоохоронця повідомили, що маршрутом хресної ходи, а саме у Святошинському районі та у напрямку міста Борисполя закладено вибухівку. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що через виявлення вибухових пристроїв МВС заблокувало прохід хресної ходи по вулицях Києва.

XS
SM
MD
LG