Доступність посилання

ТОП новини

Військовий ЗСУ на блокпосту застрелив чоловіка, який намагався відібрати зброю – штаб


Фото ілюстраційне
Фото ілюстраційне

На блокпосту в районі населеного пункту Луганське Бахмутського району Донецької області 29 липня український військовий застрелив чоловіка, який намагався відібрати зброю у контрактника ЗСУ. Про це 30 липня повідомив прес-центр штабу АТО у Facebook.

Чоловіка зупинили з метою перевірки документів.

«Під час перевірки документів було виявлено довідку від 15.07.16 про звільнення після відбування покарання з Єнакіївської колонії за статтею 115 Кримінального кодексу України «Умисне вбивство», яка була завірена печаткою «ДНР». Постовий прийняв рішення провести громадянина до представника військової контррозвідки», – йдеться у повідомленні прес-центру.

Під час супроводження чоловік здійснив спробу заволодіння особистою зброєю військовослужбовця, автоматом АК-74У. Військовий у відповідь здійснив попереджувальний постріл в повітря.

Після цього чоловік здійснив ще одну спробу напасти на військовослужбовця, тоді проти нього було застосовано зброю на ураження.

Військові повідомили про загибель цивільного військовій прокуратурі Донецького гарнізону та чергового Бахмутського відділу поліції.

На місці загибелі працювали група оперативного реагування військової комендатури Бахмута та представники Бахмутського відділу поліції.

Представники військової комендатури Бахмута надіслали на адресу Бахмутського відділу поліції повідомлення про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України «Умисне вбивство».

XS
SM
MD
LG