Доступність посилання

ТОП новини

Очевидці: російські силовики у Криму перевіряють автобуси


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Встановлені напередодні в анексованому Росією Криму блокпости зберігаються, російські силовики зупиняють і перевіряють автобуси, повідомляють проекту Радіо Свобода Крим.Реалії очевидці з числа пасажирів.

Зокрема, в Сімферополі такий блокпост обладнаний при повороті на аеропорт. За словами очевидців, перевірка автобусів здійснюється на основних трасах півострова.

Співробітники російської дорожньої інспекції й озброєний ОМОН зупиняють автобуси, перевіряють документи у водіїв, оглядають транспорт зовні і через вікна – пасажирський салон.

На кримських трасах – велика кількість машин силовиків зі співробітниками в бронежилетах.

При цьому, як відзначають жителі півострова, незважаючи на колапс на адмінкордоні, таксисти і раніше пропонують їхати в херсонську Новоолексіївку через «Чонгар».

Вранці 7 серпня в Держприкордонслужбі України повідомили, що російські служби на території анексованого Криму з невідомих причин перестали пропускати автотранспорт і пасажирів на територію півострова. Через кілька годин російська сторона відновила пропуск в Джанкої ( «Чонгар»). Напруженість і завантаженість на пунктах пропуску на адмінкордоні зберігається і 8 серпня.

Напередодні російські ЗМІ почали поширювати інформацію про нібито перестрілку на адмінкордоні з Кримом без офіційного підтвердження цієї інформації. Також з’явилися повідомлення про дії нібито диверсантів збройних сил України на території анексованого півострова.

Жителі півострова повідомляють про встановлення блокпостів по всьому Криму. Пізніше з’явилася непідтверджена інформація про те, що на півострові йдуть пошуки дезертирів зі зброєю.

Російська сторона ситуацію досі не коментує.

XS
SM
MD
LG