Доступність посилання

ТОП новини

У Києві вкладники банку «Михайлівський» перекрили Хрещатик


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Києві кілька сотень вкладників банку «Михайлівський» перекрили вулицю Хрещатик і вимагають повернути їхні кошти у Фонду гарантування вкладів, НБУ та особисто в президента України Петра Порошенка.

За словами вкладників, які приїхали на акцію протесту з Харкова, Дніпра, Вінниці, Рівного, Полтави та інших українських міст, вони не мають доступу не лише до їхніх депозитів, а й до грошей на карткових та на поточних рахунках.

«Наша головна вимога, щоб керівництво НБУ вийшло до нас і пояснило ситуацію, однак цього не відбулося. Тому ми вимушені перекрити Хрещатик. Ми вимагаємо негайно повернути наші кошти за рахунок Фонду гарантування вкладів, а також провести незалежне розслідування про рух коштів у банку», – пояснив Радіо Свобода Олександр Горбачов, один з організаторів протесту, вкладник банку «Михайлівський» з міста Кам’янське Дніпропетровської області.

Учасники тримають саморобні плакати зі звинуваченнями на адресу колишнього керівництва банку «Михайлівський» та голови правління Нацбанку Валерії Гонтаревої, дехто з протестувальників приніс саморобні опудала очільниці НБУ. Поблизу акції протесту чергують медики та автомобілі патрульної поліції, однак поліцейські в події не втручаються.

23 травня НБУ своєю постановою визнав банк «Михайлівський» неплатоспроможним і запровадив у ньому тимчасову адміністрацію. Однак з того часу, за словами вкладників банку, вони не можуть отримати ані своїх депозитів, ані коштів на карткових рахунках, ані навіть використовувати їх у безготівкових розрахунках.

У липні близько 300 людей, вкладників банку «Михайлівський», перекривали вулицю Січових Стрільців у центрі Києва, на цій вулиці розташований Фонд гарантування вкладів фізичних осіб.

XS
SM
MD
LG