Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Росії відмовився достроково звільнити активістку, звинувачену в сепаратизмі


Дар'я Полюдова
Дар'я Полюдова

Суд у Новоросійську (Росія) відмовив в умовно-достроковому звільненні краснодарській активістці Дар’ї Полюдовій, яка відбуває дворічний термін за звинуваченням у закликах до екстремістської діяльності і сепаратизму. Про це повідомила у Facebook її мати Тетяна Полюдова.

Розгляд клопотання відбувався на двох засіданнях суду. Трьох активістів, які приїхали до Новоросійська підтримати Полюдову, до зали суду не пустили.

Активістка, яка представляла свої інтереси сама, без адвоката, зажадала від судді не порушувати принцип гласності судового розгляду і допустити своїх прихильників у зал. Після відмови судді вона заявила йому відвід, який був відхилений, а самі судові слухання перенесені. 10 серпня суд також проходив у закритому режимі.

У грудні 2015 року суд засудив 27-річну Дар’ю Полюдову до двох років колонії-поселення, визнавши її винною в екстремізмі. Злочином суд визнав перепост у «ВКонтакте» картинки з текстом «Етнічні українці Кубані хочуть приєднатися до України» та запис, в якому Полюдова покладає відповідальність за всі теракти і проблеми в Росії на президента Володимира Путіна і запитує, чому росіяни, за прикладом українців, не можуть повалити режим. Полюдова провину заперечує і вважає, що її переслідують за політичні погляди.

Правозахисний центр «Меморіал» вніс Дар’ю Полюдову в список політв’язнів в Росії.

XS
SM
MD
LG