Доступність посилання

ТОП новини

Українська розвідка: бойовики планують провокації на лінії розмежування на Донбасі


Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 11 серпня 2016 року
Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 11 серпня 2016 року

Розвідка Міністерства оборони України заявляє про підготовку підтримуваними Росією бойовиками «масштабних провокацій» на всій лінії розмежування на Донбасі. Як йдеться в заяві ГУР у Facebook, бойовики мають намір звинуватити українську сторону в недотриманні Мінських домовленостей.

За даними розвідки, бойовики зосереджуються на ротації й посиленні передових підрозділів, поповненні запасів матеріально-технічних засобів і боєприпасів і вдосконаленні фортифікаційного обладнання переднього краю на Сєверодонецькому, Слов’янському, Донецькому напрямках.

Крім того, у Міноборони заявляють, що зафіксували чергові факти постачання боєприпасів, пального, а також військової техніки з території Росії.

«Українською стороною надана інформація представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність танків, артилерійських систем калібром понад 100 мм і реактивних систем залпового вогню «Град» у районах населених пунктів Новоолександрівка, Калинове і Донецьк», – йдеться в повідомленні.

Тим часом, лідер угруповання «ДНР» Олександр Захарченко, якого цитують сайти сепаратистів, заявив, що українська влада «може почати активні бойові дії на Донбасі, щоб відвернути увагу від своєї невдалої спроби дестабілізувати ситуацію в Криму».

11 серпня президент України Петро Порошенко наказав привести в посилену бойову готовність підрозділи Збройних сил України, Національної гвардії, прикордонної служби і Служби безпеки України «у зв’язку з провокаційними діями Росії в окупованому Криму й ескалацією її дій на Донбасі».

10 серпня ФСБ Росії заявила, що запобігла скоєнню терактів в окупованому Криму на «критично важливих об’єктах інфраструктури і життєзабезпечення півострова», у підготовці яких звинуватила Головне управління розвідки Міністерства оборони України. Президент Росії Володимир Путін, коментуючи твердження російської ФСБ, заявив, що Київ не шукає шляхів переговорів, а переходить до терору.

У Генштабі Збройних сил України спростували заяву Федеральної служби Росії і назвали її провокацією. Держприкордонна служба України заявила, що Росія в останні дні стягнула оснащених новою технікою військових до адмінмежі між анексованим нею Кримом і материковою Україною, і закликала українці утриматися від поїздок до півострова.

XS
SM
MD
LG