Доступність посилання

ТОП новини

Українські прикордонники заявляють про активність російських військ на адмінкордоні з Кримом


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

Українські прикордонники повідомляють, що у ніч з 12 на 13 серпня зафіксували російський нерухомий аеростат типу «Рись» і польоти 5 гвинтокрилів Мі-8 на адміністративному кордоні з анексованим Кримом.

«Крім того, у нічний час окупанти намагалися освітлювати українські позиції за допомогою прожектора і використовували сигнальні ракети на окупованому півострові», – мовиться у повідомленні Державної прикордонної служби, опублікованому у суботу.

10 серпня ФСБ Росії заявила, що запобігла скоєнню терактів в окупованому Криму, у підготовці яких звинуватила Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

У Генштабі Збройних сил України спростували заяву Федеральної служби Росії і назвали її провокацією. Держприкордонна служба України заявила, що Росія в останні дні стягнула оснащених новою технікою військових до адміністративної межі між анексованим нею Кримом і материковою Україною, і закликала українців утриматися від поїздок до півострова.

Росія анексувала український Крим у березні 2014 року. Київ і Захід не визнають це і вважають півострів й надалі українською територією.

XS
SM
MD
LG