Доступність посилання

ТОП новини

Гідрометцентр попереджає про погіршення погодних умов 16 серпня


Синоптики попереджають про погіршення погодних умов в Україні 16 серпня.

«Вдень 16 серпня на більшій частині України грози, окрім північних областей, місцями град і шквали 15-20 м/с, у південній частині та в центральних областях вдень подекуди сильні дощі та шквали 24 м/с. Вдень 16 серпня по Києву й області гроза», – повідомили у прес-службі Державної служби з надзвичайних ситуацій з посиланням Український гідрометцентр.

У зв’язку з цим ДСНС закликає дотримуватися правил безпеки, особливо під час перебування на вулиці. «Намагайтеся не ходити попід розлогими деревами, а також тримайтеся подалі від рекламних щитів і ліній електропередач, адже пориви вітру можуть спричинити їх пошкодження», – застерігають рятувальники.

Водночас у ДСНС попередили, що до 19 серпня у південній частині країни переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки і закликали не провокувати пожежі у екосистемах, особливо на сільгоспугіддях. Зокрема, рятувальники просять не випалювати суху траву і сміття на присадибних ділянках, не розводити відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями, не розкидати недопалки і сірники на суху траву.

XS
SM
MD
LG