Доступність посилання

ТОП новини

Луценко заявляє про затримання у Панамі Каськіва і повідомлення про підозру Лавриновичу


Владислав Каськів
Владислав Каськів

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявляє, що у четвер колишній керівник Держагентства з питань залучення інвестицій Владислава Каськіва затримали у Панамі.

«Саме в цей момент ми отримали повідомлення про затримання у Панамі друга іспанського інструктора – пана Каськіва, який нами також оголошений у міжнародний розшук за статтею 191 (розкрадання) і інші службові злочини», – сказав він.

Крім того, Луценко повідомив, що слідчі сьогодні повідомлять про підозру колишньому міністру юстиції Олександру Лавриновичу за статтею 191 (розкрадання) і 366 (службова підробка).

«Поки ми тут зустрічаємося, наші слідчі вручають підозру Лавриновичу, колишньому міністру юстиції в скоєнні злочинів, передбачених статтею 191 – розкрадання і 366 – службове підроблення», – сказав Луценко.

У березні в МВС заявили, що Каськіва оголосили у розшук, йому також повідомили про підозру у розкраданні державних коштів, його майно заарештоване.

У травні минулого року у МВС повідомили, що проводять досудове розслідування за фактом діяльності службових осіб Держінвестпроекту. За наведеними тоді даними, «службові особи Держінвестпроекту, змовившись зі службовими особами» державних і приватних підприємств «у 2012-2013 роках заволоділи сумою близько 2 мільярдів гривень, які належали державі».

У липні 2015 року у Генпрокуратурі вже повідомляли, що Лавриновича підозрюють у розтраті шляхом зловживання службовим становищем державних коштів на суму понад 8,5 мільйона гривень. За даними слідства, ці кошти були незаконно та безпідставно витрачені на «залучення іноземної фірми з метою приховування фактів злочинного порушення законодавства правоохоронними органами та судом під час здійснення розслідування та судового розгляду справи Юлії Тимошенко».

У травні 2014 року стало відомо, що Генеральна прокуратура України проводить досудове розслідування стосовно колишніх міністрів юстиції Олександра Лавриновича й Олени Лукаш за фактом розтрати бюджетних коштів у розмірі понад 8,6 мільйона гривень.

XS
SM
MD
LG