Доступність посилання

ТОП новини

До кінця року в дитячих садочках України планують створити 25 тисяч місць – МОН


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

До кінця цього року в дошкільних навчальних закладах по всій країні додатково створять 25 тисяч місць. Про це під час педагогічної конференції заявила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

За її словами, зараз загальний показник забезпечення дітей (від 3 до 5 років) місцями в дошкільних закладах становить 74% від потреб.

«До кінця року планується створити додаткових 25 тисяч місць по країні. Вже до першого вересня – понад 10 тисяч місць. Але потреба значно більша, бо маємо зараз 90 тисяч дітей, які перебувають у черзі в дитячий садок. Тому так актуальними є наші нові санітарні регламенти для того, щоб могли створювати приватні нові садочки. І оскільки ліцензії надаються органами місцевої влади, мипросимо сприяйте цій приватній ініціативі», – сказала міністр.

Середній показник по Україні, 117 дітей на 100 місць, зазначають у міністерстві.

Станом на перше серпня в Україні уже створено понад 10 тисяч місць додаткових місць, звітують у міністерстві. Найбільше – у Львівській області та місті Київ – понад 1200 місць.

«Найбільш переповнені садочки у Львівській області. На 144 дитини ми маємо 100 місць. Найкраща ситуація з охоплення дітей дошкільною освітою у Хмельницькій, Черкаській, Сумській областях, де рівень готовності і забезпечення є 93%. Найгірша ситуація зараз в Івано-Франківській області та на Одещині», – зазначив віце-прем’єр-міністр Степан Кубів.

Цього року в Україні побудували п’ять дошкільних навчальних закладів: у Волинській, Івано-Фрвнквській, Полтавській, Сумській областях та місті Києві.

За даними державної служби статистики, станом на 1 січня 2016 року мережа дошкільних навчальних закладів склала 14813 закладів, там здобувають дошкільну освіту понад 1 мільйон 291 тисяча дітей.

У травні цього року набрав чинності новий Санітарний регламент для дошкільних навчальних закладів. Він передбачає спрощені вимоги до дошкільних навчальних закладів усіх форм власності. Нова редакція регламенту має сприяти створенню дитячих садків, у тому числі приватних, у житлових та нежитлових приміщеннях, зазначили у Міністерстві освіти і науки.

XS
SM
MD
LG