Доступність посилання

ТОП новини

СБУ заявляє про запобігання терактам у Маріуполі


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Служба безпеки України заявляє, що напередодні Дня незалежності запобігла двом терактам у Маріуполі.

За повідомленням відомства, співробітники СБУ викрили підпільну майстерню, в якій виготовлялися вибухівка у тому числі для диверсійних груп угруповання «ДНР».

«Правоохоронці затримали місцевого мешканця, який у власному приватному будинку на околиці міста налагодив виробництво вибухівки та переробку травматичної зброї у вогнепальну. Під час обшуків співробітники спецслужби спільно з прокуратурою вилучили два майже готових вибухових пристрої, хімічні реактиви для виготовлення вибухівки, технічне обладнання для переробки зброї та боєприпасів», – йдеться в повідомленні.

У СБУ заявляють, що замовниками двох вибухових пристроїв були члени диверсійної групи угруповання «ДНР», «які планували здійснити терористичні акти у Маріуполі під час святкування Дня незалежності України».

У відомстві повідомили про відкриття кримінального провадження за статтею 263 (незаконне зберігання зброї та вибухових речовин) Кримінального кодексу України.

Раніше цього місяця Служба безпеки України заявила, що її співробітники запобігли підриву залізничних колій на Львівщині.

XS
SM
MD
LG