Доступність посилання

ТОП новини

У НАБУ обіцяють на початку вересня сказати, чи порушать провадження проти Шокіна


Екс-генпрокурор Віктор Шокін
Екс-генпрокурор Віктор Шокін

Національне антикорупційне бюро України заявляє, що остаточну відповідь щодо того, чи буде відкрите провадження щодо колишнього генерального прокурора Віктора Шокіна, дадуть на початку вересня.

Як повідомили «Схемам», спільному проекту Радіо Свобода і телеканалу «UA: Перший», у прес-службі НАБУ, відповідь вони дадуть народному депутатові від БПП Мустафі Найєму, який надіслав відповідний запит.

Оприлюднений напередодні документ про проведення перевірки щодо наявності в Шокіна незадекларованих статків у НАБУ назвали «проміжною відповіддю».

Перевірка проводиться для того, щоб зрозуміти, чи відкривати кримінальне провадження, додали в НАБУ.

Напередодні видання «Українська правда» з посиланням на відповідь НАБУ на звернення народного депутата Мустафи Найєма повідомило, що Національне антикорупційне бюро перевіряє інформацію про наявність у колишнього генпрокурора Віктора Шокіна незадекларованих статків.

Раніше журналісти програми «Схеми», ґрунтуючись на документах, встановили, що цивільна дружина Віктора Шокіна, лікар Оксана Гриневич на початку 2015 року, на той момент уже два роки перебуваючи у декреті, придбала маєток в елітному районі Небушице у столиці Чехії Празі. Сам Віктор Шокін на той час був заступником генерального прокурора Віталія Яреми і готувався очолити Генпрокуратуру. Такий самий маєток просто по сусідству в червні 2016 року продавали за 10 мільйонів крон (це приблизно 10 мільйонів гривень).

У Гриневич і Шокіна є спільна трирічна дитина, на яку також оформлений елітний маєток під Києвом у селі Забір’я. Це підтверджується договором дарування маєтку, який наводять журналісти програми «Схеми». У своїх деклараціях Віктор Шокін роками приховував, що має родину, а також оформлене на неї елітне майно.

Шокін і його цивільна дружина не відповіли на запити журналістів. Водночас 25 серпня в ефірі телеканалу «112 Україна» екс-генпрокурор звинуватив журналістів у підготовці «замовного матеріалу» і заявив про намір судитися. «Схеми» звинувачення Шокіна відкинули, закликали його надати конкретні і переконливі докази своїм твердженням, що розслідування мало замовний характер, а також наголосили на готовності до судового процесу.

XS
SM
MD
LG