Доступність посилання

ТОП новини

Лутковська просить омбудсмена Росії перевірити умови утримання Умерова і стан його здоров’я


Ільмі Умеров
Ільмі Умеров

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська просить Уповноваженого з прав людини у Росії Тетяни Москалькової відвідати Ільмі Умерова у психіатричній лікарні у Сімферополі, перевірити умови його тримання і стан здоров’я, а також надання йому необхідної медичної допомоги.

Як повідомляє офіс Уповноваженого на своїй сторінці в Facebook, це звернення направили після того, як донька Ільмі Умерова повідомила, що під час відвідин батька 21 серпня вона помітила різке погіршення стану його здоров’я.

Раніше сьогодні адвокат Умерова повідомив, що представник влади анексованого Росією Криму сьогодні відвідала його підзахисного, цікавилася умовами його утримання в лікарні та проведення експертизи.

Минулого тижня Айше Умерова, дочка Ільмі Умерова, заявила про погіршення стану здоров’я батька, а також про обмеження в харчуванні.

Російська влада анексованого Криму висунула проти Умерова обвинувачення в закликах до сепаратизму у травні. Приводом стало інтерв’ю телеканалу ATR, в якому заступник голови Меджлісу заявив про необхідність посилення санкцій проти Росії за анексію Криму.

Підконтрольний Росії Київський райсуд Сімферополя ухвалив рішення про необхідність проходження Умеровим стаціонарної судово-психіатричної експертизи. У 59-річного Ільмі Умерова цукровий діабет, хвороба Паркінсона, йому була проведена операція на серці. Україна, Євросоюз, міжнародні правозахисні організації закликали Росію звільнити Умерова.

XS
SM
MD
LG