Доступність посилання

ТОП новини

Кабмін скасував угоду про безвізовий в’їзд для громадян Північної Кореї


©Shutterstock
©Shutterstock

Кабінет міністрів України скасував угоду 1986 року, яка надавала право на безвізовий в’їзд для громадян Північної Кореї. Про це йдеться в оприлюдненій на урядовому порталі ще 27 липня постанові, яку підписав прем’єр Володимир Гройсман.

«Уряд схвалив постанову про припинення дії угоди між урядом СРСР та урядом Корейської Народно-Демократичної Республіки про взаємні поїздки громадян від 22 січня 1986 року, яка застосовувалась у відносинах між Україною та КНДР у порядку правонаступництва», – мовилося у повідомленні, що понад місяць залишалося непоміченим, доки на нього не звернули увагу ЗМІ.

У Кабміні зазначили, що буде запроваджено візовий режим в’їзду в Україну громадян КНДР, що «дасть змогу посилити контроль та унеможливити в’їзд в Україну неприйнятних осіб».

Відповідно до тексту постанови, Міністерство закордонних справ має повідомити про припинення дії угоди уряд Корейської Народно-Демократичної Республіки.

На початку липня Сполучені Штати Америки запровадили персональні санкції проти керівника Північної Кореї Кім Чон Ина та 10 інших чільних членів керівництва країни і владної в ній партії. Причиною стали «сумнозвісні порушення прав людини», повідомили в Міністерстві фінансів США.

Крім того, санкції стосуються 5 північнокорейських установ, що займаються пропагандою. Серед підсанкційних осіб – посадовці Міністерства державної безпеки Північної Кореї, що відповідає за концтабори для політичних в’язнів, і Управління виправних закладів Міністерства народної безпеки, що керує трудовими таборами примусової праці.

Санкції передбачають замороження активів цих фізичних та юридичних осіб у межах юрисдикції США.

У Північній Кореї у відповідь заявили тоді, що санкції США, спрямовані проти їхнього керівництва, означають «оголошення війни».

Раніше проти Північної Кореї вже запроваджували кілька пакетів міжнародних санкцій, а також санкції окремих країн через її ядерну й ракетну програми, що суперечать резолюціям Ради безпеки ООН.

XS
SM
MD
LG